Ljubljana, Maribor, 20.12.2018 | Barbra Drnač/PR CD

Maribor je naš. Zdaj osvajajo še Ljubljano!

SNG Opera in balet Maribor prihaja v Cankarjev dom
Smrt v Benetkah bo ena od treh plesnih predstav, s katero se bo predstavil mariborski balet.
Smrt v Benetkah bo ena od treh plesnih predstav, s katero se bo predstavil mariborski balet.

Nobenega dvoma ni, da Ljubljančani in Ljubljančanke vedno z ovacijami sprejmejo vse, kar pride iz hiše SNG Opera in balet Maribor. Tako se med 14. in 30. januarjem obeta pravi mali maraton gledaliških, opernih in plesnih predstav s skupnim poimenovanjem Maribor je naš.

Maribor je naš
Maribor je naš

Takole piše Uršula Cetinski, direktorica Cankarjevega doma, kjer se bodo predstave odvijale: "Med SNG Maribor in Cankarjevim domom obstaja posebna kemija. Zmag na domačih in tujih odrih, ki jih doživlja ta kremeniti umetniški korpus z dramo, opero in baletom pod eno streho, se veselimo, kot da bi bile naše lastne. Nekako tudi so. Še posebej, ko zaživijo na odrskih deskah naših dvoran. Tako jih doživlja tudi ljubljansko občinstvo. 100. rojstni dan naših štajerskih kolegov praznujemo z izborom operne, plesne in dramske ustvarjalnosti. Balet se bo predstavil s Clugovim Peerom Gyntom, Valentina Turcu pa v plesni jezik prevaja mojstrovino Smrt v Benetkah Thomasa Manna. Edward Clug se z glasbeno skupino Katalena loteva tudi Vandotovega Kekca, ki bo poslastica za vse starosti. Opera bo odzvanjala z Verdijem (Aida) in Puccinijem (Turandot), gledališče pa nas bo zvabilo v Somrak bogov v režiji Daliborja Matanića. Pogovore z zanimivimi Mariborčani pripravlja pisatelj in komediograf Tone Partljič, v okviru cikla Likovni kritiki pa se bosta z nami srečala fotograf Damjan Švarc in umetnostna zgodovinarka dr. Nataša Smolič." 

Kekec (foto: Tiberiu Marta)
Kekec (foto: Tiberiu Marta)

Na svoj račun boste torej prišli vsi, ki ste zamudili njihove predstave, ker se vam je mogoče zdelo do Maribora res zelo daleč. To je izgovor, ki ga poslušam vsakič, ko se udeležim plesne predstave v štajerski prestolnici. Zdaj imate plesalce na pladnju od  19. in 20. januarja ob 17.00 z baletno pravljico Kekec po motivih pripovedk Josipa Vandota v koreografiji Edwarda Cluga. V soboto, 19. januarja, bo na sporedu ob 19.30 še Clugov Peer Gynt.

Peer Gynt (foto: Tiberiu Marta)
Peer Gynt (foto: Tiberiu Marta)

V torek, 22. januarja, ob 19.30 bo Gallusova dvorana drhtela v kreaciji Valentine Turcu in njene predstave Smrt v Benetkah.

Smrt v Benetkah (foto: Tiberiu Marta)
Smrt v Benetkah (foto: Tiberiu Marta)

Vse podrobnosti programa pa najdete na spletni strani Cankarjevega doma.          

Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Na špici
Katja Dance Company. Najdražji plesni čeveljci za Martino Smodiš!
V izredno čast nam je, da smo se ustvarjalci in plesalci, zbrani pod okriljem Katja Dance ...
Preberi članek
Preberi članek
Januar 2019
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Feet Up. Lahkih nog naokrog tudi pozimi
Z Oriflamovimi izdelki bodo vaše noge lahkotnejše in privlačnejše
Vroča veganska čokolada
Enostavna vroča pijača brez sladkorja za mrzle dni
Preberi članek
Preberi članek