Preberi članek

Januar 2018

Preberi članek
08
16h30
|
Drevo življenja
Plesna predstava Drevo življenja je nastala v ideji in režiji Mojce Ussar in Andreje Šraj. Deklica Zolaya se čudežno znajde v gozdu, polnem prelepih živali. Spoprijatelji se z gozdnimi vilami, ki sprva ne skrivajo začudenja in strahu pred neznanim bitjem. Ker Zolaya išče igrivost in radostno sprejema ljubezen, ji vile pokažejo vso lepoto gozda. Ob tem pa ji ves čas stoji ob strani šepetalka gozdov, ki ji pokaže bistveni pomen dreves in vseh živih bitij. Gozdovi so pomembni tudi zate! Valbljeni na premiero v ponedeljek, 8. 1. 2018 ob 16.30 in 18.30 v Lutkovno gledališče Maribor, Velika dvorana
Plešejo plesalci Galerije plesa Maribor v koreografiji Mojce Hadela, Maje Kosmačin, Rebeke Rajšek, Andreje Šraj in Mojce Ussar.
Lutkovno gledališče Maribor
11
17h00
|
Silfida
Vabljeni na ponovitev baleta Silfida, ki se predstavlja predvsem zaradi svojega edinstvenega plesnega sloga, odetega v rahločutno tančico tragičnosti, nadzemeljske lahkotnosti in posebnega ambienta posebno repertoarno obogatitev mariborskega Baleta v koreografiji priznane danske baletne plesalke in koreografinje Karine Elver, ki tudi v svojih najzanosnejših idejah ostaja zvesta duhu romantike, še posebej Bournonvillovemu izvirniku. Na sporedu 11., 13. in 16.1.
SNG Maribor
14
Preberi članek
22h00
|
Parada plesa. Kjara Starič v NYC & Bostonski balet & IDO Gala
V prvi Paradi plesa v letošnjem letu, ki bo odslej premierno na sporedu vsako drugo in četrto nedeljo ob 22.00, bomo plesali v New Yorku, Bostonu in Varšavi. Naša ekipa je namreč obiskala koreografinjo Kjaro Starič v New Yorku, kjer je Kjara sodelovala z duetom Us na plesnem festivalu Dance Gallery. Obiskala sem tudi predstavo Bostonskega baleta. Udeležila sem se zaključka lanskoletne Gala predstave v mestu blizu Varšave na katerem je nastopil tudi Matevž Česen in velika formacija Bolera. Parada plesa, ker je dan s plesom odličen dan!
TV3
18
20h00
|
Tristanov akord ali sladki poslej
Wagnerjeva opera Tristan in Izolda je primer najekstremnejšega umetniškega materiala na temo čakanja, dolgotrajnega odlaganja konca, razrešitve.
V operi se ponavlja fenomen, drobna struktura, ki so jo poimenovali Tristanov akord. Z vsakokratno nedokončanostjo, nerazrešitvijo akorda, je avtor znotraj tako kratke strukture ustvaril neprekosljivo atmosfero hrepenenja, večnega iskanja, tavanja. Predstava Tristanov akord se na svojevrsten način ukvarja z razbiranjem in uprizarjanjem glasbene strukture. Išče nove načine prevajanja konkretne strukture enega medija (glasbe) v drugega (ples), oziroma načine, kako lahko ples poseli že vnaprej določeno partituro. Akord, iz katerega izhajamo v našem raziskovanju, smo poimenovali objem. Kaj se zgodi z objemom, če ga ponavljamo v nedogled? Kdaj se spremeni v plesno figuro? Kdaj ter kje se objem začne in kdaj se konča? Kako hitro se izmakne iz ravnovesja, iz predajanja v jemanje, iz harmonije v breme?Vabljeni na predstavo avtorice Kaje Lorenci, ki je s soavtorji in plesalci Kristýno Šajtošovo, Žiganom Krajnčanom, Ivanom Mijačevićem, Alešem Zorcem ustvarila Tristanov akord ali sladki poslej. Premiera 18. januar 2018 ob 20.00, ponovitev 19. januar 2018 ob 20.00.
Plesni teater Ljubljana
19
12h00
|
Juste debout svetovna turneja plesnih bitk
Prvič v zgodovini slovenskega plesa se bo Juste debout svetovna turneja plesnih bitk ustavila v Ljubljani! Iskali bodo nove zmagovalce, ki se bodo avtomatsko povzpeli v top 16 listo za finalne bitke v Parizu! Zmagovalcem stroške prevoza do Pariza in nazaj krije organizator! Plesne bitke so sestavljene iz 5 kategorij: Hip Hop (2vs2), Popping (2vs2), Locking (2vs2), House (2vs2) in Experimental. Sodniki bodo: Hip Hop - DEDSON (Francija), Locking - TASH (Kanada), House - RICKYSOUL (Francija), Popping - RASHAAD PEARSON (ZDA), DJi: MC SunnySun. Razpored dogodka po dnevih pa je naslednji: 18.1.2018 - PLESNE DELAVNICE & JAM, 19.1.2018 - PLESNE DELAVNICE & JAM, 20.1.2018 - PLESNA DELAVNICA, PREDIZBOR, BITKE & ZAKLJUČNI KONCERT. Vstopnice za obiskovalce:13€ - vstopnina - predprodaja,15€ - vstopnina na dan dogodka; za tekmovalce pa 20€ - prijavnina na tekmovanje Juste Debout Ljubljana 2018. Pozor! Obvezna je prijava preko spletnega obrazca:
https://goo.gl/forms/dvVQOzWcRgcSGSt42 Vstopnico oz. prijavo na tekmovanje ali delavnico si lahko zagotovite na recepciji Urban Roofa (Ulica Milana Majcna 6, Ljubljana) ali s prijavo na justedebout@urbanroof.si in plačilom preko spletnega nakazila. Vstopnica oz. prijava je veljavna šele, ko je znesek poravnan, sporočajo z Urban Roofa.
Urban Roof, Ulica Milana Majcna 6, Ljubljana)
27
16h00
|
Državno prvenstvo v standardnih plesih
Vabljeni na državno prvenstvo v standardnih plesih, ki se bo odvijalo v organizaciji Plesne zveze Slovenije in vodje tekmovanja Mirana Priteklja v OŠ Lenart, Ptujska cesta 25, Lenart. Ob 16.00 bodo na vrsti predtekmovanja, ob 18.00 pa finala. Plesna zveza uvaja novost in sicer tekmovanje dekliških parov v kategorijah mlajši pionirji, pionirji in mlajši mladinci.
Osnovna šola Lenart, Ptujska cesta 25, Lenart
28
Preberi članek
22h00
|
Parada plesa. Artur Steffe & Leja Messec & Janja Lesar
V Paradi plesa, še vedno edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah, spoznajte Koprčana Arturja Steffeta in Celjanko Lejo Messec, ki delujeta v skupina, ki obožuje čevlje. Kočno sem ujela slovesnko plesno zvezdo Janjo Lesar, ki že dolga leta pleše na Poljskem tudi kot del ekipe poljske verzije Zvezde plešejo. Parada plesa, vsako drugo nedeljo zvečer, ker je dan s plesom odličen dan!
TV3
Preberi članek
Preberi članek
Zimska plesna šola v Mariboru že triintridesetič!
Osveži in pridobi ostrino gibanja tudi v zimskem času!
Klemen Prašnikar in Saška Averkijeva. Svetovnemu naslovu dodala še zmago v Angliji!
Neverjetno, še vedno počasi dojemava, kaj se je dejansko zgodilo. Zmagati na tako prestižnem tekmovanju je posebna čast, in ker nisva bila ...
Preberi članek
Preberi članek
Koledar
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Zdravi in lepi poleti pa tudi pozimi. Z Oriflamom vedno!
V novem katalogu vas poleg številnih ugodnosti čaka tudi nekaj novih izdelkov
Veganski čokoladni mousse
Recept s petimi sestavinami, ki ga lahko pripravite v 15-ih minutah!
Preberi članek
Preberi članek