Koledar dogodkov - paradaplesa.si
Preberi članek

Avgust 2018

Preberi članek
05
Preberi članek
21h15
|
Poletna Parada plesa. Reportaža z državnega prvenstva v la plesih

Pozdravljeni v Poletni Paradi plesa. Na državno prvenstvo v latinskoameriških plesih smo se marca odpravili v Ivančno Gorico. Tekmovalo je 52 plesnih parov med njimi tudi plesalci v kategoriji para ples, profesionalci in seniorji. Parada plesa, ker je dan s plesom odličen dan!

TV3

12
Preberi članek
21h15
|
Poletna Parada plesa. Jan Hafner&Pina Eržen&Gordana Grandošek Whiddon

Pozdravljeni v Poletni Paradi plesa. Temperaturo bodo dvigovali plesni par Jan Hafner in Pina Eržen, ki sta večkratna državna prvaka v športnem plesu ter Gordana Grandošek Whiddon, ki je lani ob tem času postavila na videlo predstavo Le Hotel. Parada plesa, ker je dan s plesom odličen dan!

TV3

19
Preberi članek
21h15
|
Poletna Parada plesa. Vanesa Krenker&Renata Alibegovič

Pozdravljeni v Poletni Paradi plesa, ki jo bosta zaznamovali ženski plesalki. Vanesa Krenker prihaja iz Celja, Renata Alibegovič iz Ljubljane. Obema sta rojeni s plesnim DNKjem. Parada plesa, ker je dan s plesom odličen dan!

TV3

21
20h00
|
Čajkovski. PRO et CONTRA
Balet Čajkovski. PRO et CONTRA Borisa Eifmana je rezultat koreografovega dolgoletnega razmišljanja o osebnem in ustvarjalnem svetu tega skladatelja. Balet je ustvarjen na glasbo Petra Iljiča Čajkovskega, premierno pa je bil uprizorjen le malo pred 70. rojstnim dnem Borisa Eifmana 22. julija 2016. Čajkovski je morda Eifmanov najljubši skladatelj, saj je na njegovo glasbo zasnoval zelo pomembne koreografije. Balet Čajkovski iz leta 1993, ki je z velikim uspehom gostoval po vsem svetu, si zasluži posebno pozornost. V tej produkciji je Eifmanu uspelo na odru tako rekoč materializirati nesmrtno glasbo Petra Iljiča in s koreografijo izraziti simfonijo strasti. Danes predstavlja novo, izvirno koreografsko stvaritev, ki odraža sodobne umetniške in tehnološke zmogljivosti baleta. »Ob dolgoletnem ukvarjanju z glasbo Čajkovskega sem spoznal, kako globok in brezkončen je bil skladateljev svet. Začel sem razumeti raznolike teme, povezane z njegovim delom, njegovo psihološko identiteto, njegovimi odnosi z bližnjimi. Vsega tega v preteklosti nisem zadostno preučil. Želel sem ustvariti delo, v katerem bi se lahko bolj poglobil v okolje skladateljevega ustvarjalnega trpljenja,« je povedal Eifman. Prva predstava bo na sporedu 20. avgusta, druga pa 21. avgusta ob 20.00.
Cankarjev dom
24
19h30
|
Festival Mladi levi

Festival Mladi levi vstopa v tretje desetletje. Na 21. Mladih levih predstavljamo šestnajst različnih predstav, intervencij in instalacij z vseh koncev sveta, med njimi Mammalian Diving Reflex: VES MOJ SEKS (Kanada), Silke Huysmans & Hannes Dereere: RUDARSKE ZGODBE (Belgija), Fleur Elise Noble: RUMOŽ (Avstralija), Anti Status Quo Companhia De Dança: IZ MESA IN BETONA (Brazilija), pa tudi izbor najbolj izstopajočih predstav letošnje bogate domače gledališke sezone, med njimi: Leja Jurišić, Marko Mandić: SKUPAJ, Marko Bulc: PRVA ALTRUISTIČNA PREDSTAVA, Uroš Kaurin, Vito Weis: HEROJ 2.0 – predstava vseh predstav in premiero nove predstave kolektiva Beton Ltd.: WUNDERKAMMER. Vabljeni v Staro mestno elektrarno – Elektro Ljubljana in druge lokacije po Ljubljani med 24. avgustom in 1. septembrom 2018.

Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana in druge lokacije po Ljubljani

20h30
|
Vesna

Slovenski muzikal Vesna, narejen po zgodbi iz prvega slovenskega romantičnega filma Vesna, avtorja Mateja Bora, se po lanski premieri vrača v Križanke. Muzikal je delo izkušenih ustvarjalcev, ki so pred štirimi leti na slovenske odre postavili uspešnico Cvetje v jeseni. Matura se bliža, glavni trije junaki pa so prepričani, da jih lahko hči strogega profesorja matematike odreši odvečnih muk učenja. Niz naključij privede do tega, da se na zmenku namesto učene Hiperbole pojavi prijetna mladenka Vesna, fantom popolnoma zmeša glave in prava pomladna dogodivščina se šele začne. Zgodba o nedolžni mladostni ljubezni in njenih preizkušnjah je plod režije Vojka Anzeljca, libretista Janeza Usenika, koreografa Mihe Krušiča, avtorja glasbe Matjaža Vlašiča in producenta Gorazda Slaka. V glavnih vlogah Vesne in Sama vas bosta navdušila Flora Ema Lotrič in Robert Korošec.

Kongresni trg v Ljubljani

26
Preberi članek
21h15
|
Poletna Parada plesa. Državno prvenstvo v kombinaciji desetih plesov

Pozdravljeni v Poletni Paradi plesa. Konec junija je za plesalce športnih plesov zadnje državno prvenstvo in sicer v kombinaciji latina in standarda. Po ustaljenem dogovoru je že nekaj let del državnih prvenstev v modernih tekmovalnih plesih. Letos se je odvijalo v v Medvodah v organizaciji  Azre Selimanovič in Plesnega kluba Libero. Parada plesa, ker je dan s plesom odličen dan!

TV3

29
19h00
|
Fron@ - mednarodni festival sodobnega plesa

Vabljeni na 13. festival sodobnega plesa Front@, ki ga organizira Matjaž Farič v Murski Soboti od 29. avgusta do 1. septembra

Gledališče Park v Murski Soboti

Preberi članek
Preberi članek
Kako biti skupaj? Odgovore najdete na letošnjem festivalu Mladi levi
Mednarodni festival bo trajal od 24. avgusta do 1. septembra
Nina Noč. Poletje je bilo resnično delovno in časa za dolg počitek ni bilo!
Po uradnem zaključku sezone sem se najprej odpravila na čudovit oddih v Punat na otok Krk ...
Preberi članek
Preberi članek
Koledar
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Prijateljice. Ob njih zacvetimo, ne zgolj živimo. Obdarite jih z Oriflamovo dišavo Friends World
V najnovejšem Oriflamovem katalogu vas čakajo številni izdelki po znižanih cenah in tudi nekaj novosti
Zelena pasta za poletne dni
Poletne zelene testenine! Ko zmanjka idej za kosilo ali večerjo
Preberi članek
Preberi članek