Glasovanje poteka od 27.12.2018 00:07 do 14.01.2019 18:00

Naj plesne zvezde leta 2018

Leto je naokoli in čas je, da pogledamo, kdo so tista plesna imena, ki so zaznamovala minulo leto. Daliborka Podboj, Matevž Česen in Barbara Drnač smo med predloge uvrstili vso tisto produkcijo, ki smo jo imeli priložnost videti, oziroma tiste plesalce, ki so postali svetovni prvaki v članskih kategorijah v modernih tekmovalnih plesih. Oblikovali smo osem kategorij, kjer lahko izberete svojega favorita in glasujete zanj. Sedem izžrebanih bo prejelo nagrado Parade plesa, in sicer atraktiven kos nakita, ki sta ga je izdelali Dragica Herga in njena Pegasta mavrica.

Glasujte za svojega favorita in si priplešite atraktiven kos nakita Parada plesa v izvedbi Pegaste mavrice.
Glasujte za svojega favorita in si priplešite atraktiven kos nakita Parada plesa v izvedbi Pegaste mavrice.

Za naj plesalko so nominirane: Lana Smolnikar, Tjaša Dobravec, Indi Mužič, Nina Noč, Jerca Rožnik Novak in Dalanda Diallo. Za naj plesalca: Tian Čehič, Owen Lane, Sytze Jan Luske, Jan Trninič in Hugo Mbeng. Naj par: Tian Čehič & Anja Jeršan, Tian Čehič & Petra Ravbar, Catarina de Meneses & Ionut Dinita, Tjaša Kmetec & Petar Đorčevski, Urša Rupnik & Liza Šimenc in Gaja Malovrh & Jaka Južnič. Naj plesni dogodek: skupno državno prvenstvo vseh disciplin PZS, Prešernova nagrada Janeza Mejača, Od kapljice do oceana, Balet 100 in Scena. Naj koreograf/koreografinja: Matevž Česen, Jan Ravnik, Valentina Turcu, Matjaž Farič in Kaja Lorenci. Naj plesna predstava/koreografija: Black sheep, Moški z nožem, Smrt v Benetkah in Izumitelj na zemlji. Naj bodoča plesna zvezda: David Stojanovič, Urban Marolt & Ana Zajc, Kaja Vajdetič, Luka Wernig, Ana Cvelfar in Maruša Jakopič. Naj skupina: članska šov dance formacija Bolera, The Artifex članska hip-hop formacija, ljubljanski balet, Katja Dance Company, Tovarishia Dance Company. Zmagovalci/zmagovalke v posameznih kategorijah bodo prejeli atraktivno nagrado Parade plesa by Dragica Herga. Glasujete lahko do 14. januarja do 18.00.

Zmagovalci/zmagovalke posameznih kategorij tudi prejmejo nakit oz. darilo Parade plesa by Pegasta mavrica.
Zmagovalci/zmagovalke posameznih kategorij tudi prejmejo nakit oz. darilo Parade plesa by Pegasta mavrica.

V kategoriji najraje bi pozabili pa smo nominirali samo dva dogodka, in sicer ponovno produkcijo Jurija Batagelja Dance Amore, ki je bila del poletnega Ljubljana Festivala, a so zaradi okrnjene produkcijske kakovosti gledalci prizorišče Kongresnega trga zapuščali zelo razočarani, ter projekt Maje Delak Samo za danes, kjer je avtorica izpostavila komponento časa v simbiozi z dolgovezno scensko harmonijo, ki kaže predvsem na delo v nastajanju. Za oba dogodka ne boste glasovali, naj bosta le v opomin, da slovensko občinstvo ni nevedno. Poglejmo, kdo so srečneži/srečnice, ki so si priplesali parfum My Spirit: Claudia Sovre, Mojca Gorjanc, Rambow Honke, Špela Repnik, Snežana Geverič in Amadea Hren. Zmagovalka prejšnjega glasovanja pa je Špela Jezovšek, ki bo prejela VIP-paket in parfuma King/Queen parfumarne My Spirit. Špelo ste nagradili za njen nastop s točko Ninja Cringe mentorice Ane Vovk Pezdir iz Harlekina na dogodku TNT Jerneja Pintarja.

Špela Jezovšek se lahko veseli zmage našega glasovanja. Prejela bo paket in parfume My Spirit. Čestitke! (Foto: Jernej Pintar)
Špela Jezovšek se lahko veseli zmage našega glasovanja. Prejela bo paket in parfume My Spirit. Čestitke! (Foto: Jernej Pintar)

Drugouvrščeni Luka Wernig pa prejme parfum Klasik in King in je opozoril nase v predstavi Project X Katja Dance Company z odličnim performansom in še boljšo tehniko. Čestitamo izžrebanim glasovalkam, zmagovalki in drugouvrščenemu. Nagrade vam bomo poslali po pošti na naslove, ki ste jih pripisali ob glasovanju, v desetih dneh od objave na našem portalu.

Luka Wernig je drugouvrščeni prejšnjega glasovanja. Čestitke! (Foto: Drago Videmšek)
Luka Wernig je drugouvrščeni prejšnjega glasovanja. Čestitke! (Foto: Drago Videmšek)

19%
Hugo Mbeng

je nominiran za naj plesalca za solo v Kompoziciji koreografinje Sanje Neškovič Peršin, ki ga je odplesal z žarom, zanosom in odlično tehniko (foto: Darja Štravs Tisu)

Glasuj >
19%
Jaka Južnič & Gaja Malovrh

iz PK M sta nominirana za naj par za zmago na svetovnem pokalu za leto 2018 v članski 'contact' kategoriji in sta prva plesalca, ki sta se podpisala na zastavo slavnih v predsedniški palači

Glasuj >
17%
Tjaša Kmetec & Petar Đorčevski

sta lanskega septembra onstran oceana v New Yorku in Miamiju blestela v duetu razbitih iluzij Doktor Živago, letošnjega aprila pa znova v predsedniški palači; nominacija za naj par (foto: Darja Štravs Tisu)  

Glasuj >
12%
Luka Wernig

je mlad plesalec, ki se plesno brusi v baletnem programu KGBL, navdušil pa s svojim solističnim mladostnim poletom v predstavi Katje Vidmar Project X; nominacija za naj bodočo plesno zvezdo (foto: Drago Videmšek

Glasuj >
7%
Jan Trninič

je pristno zaigral in enkratno zaplesal mladega okretnega Tadzia v baletu Smrt v Benetkah koreografinje Valentine Turcu in zato nominacija za naj plesalca (foto: Tiberiu Marta)
 
 

Glasuj >
6%
Smrt v Benetkah

je nominirana za naj predstavo/koreografijo; dramsko zasnovana koreografija Valentine Turcu po noveli Thomasa Manna, kjer se luščijo karakterji glavnih oseb in slikovito rišejo baletno sceno (foto: Tiberiu Marta)  

Glasuj >
6%
Valentina Turcu

je nominirana za naj koreografinjo in je prejemnica nagrade Prešernovega sklada za dramski balet Onjegin; Smrt v Benetkah pa je angleška revija Dance Evropa uvrstila že med najboljših pet 2018
 

Glasuj >
3%
Nina Noč

je nominirana za naj plesalko; članica ljubljanskega baleta je svojo prefinjeno baletno liriko okronala z nagrado Lydie Wisiakove za  glavni vlogi baleta Labodje jezero in Klare v baletu Hrestač, Božična zgodba (foto: Darja Štravs Tisu)

Glasuj >
3%
Sytze Jan Luske

je nominiran za naj plesalca, ko je v dramskem baletu Smrt v Benetkah poglabljal ter ostril vlogo hladnega, preračunljivega in sarkastičnega skušnjavca Angela smrti (foto: Tiberiu Marta)

Glasuj >
2%
Katja Dance Company

je nominirana za naj skupino in je v predstavi Project X sodobno zadihala v različicah plesnih oblik; je uigrana skupina odličnih plesalcev, ki dihajo kot eden (foto: Albert Podrekar)

Glasuj >
2%
Catarina de Meneses & Ionut Dinita

sta nominirana za naj par; člana mariborskega baleta v vlogi Ljubimca v baletu Smrt v Benetkah sta nepogrešljiv ljubezenski par strastnih poletov in sijoče baletne estetike (foto: Tiberiu Marta)

Glasuj >
1%
Lana Smolnikar

nominacija za naj plesalko iz PK Bolero; članska svetovna prvakinja v šov plesu in modern solu; postala je tudi športnica Ljubljane za leto 2018

Glasuj >
1%
Tjaša Dobravec

nominiranka za naj plesalko je zmagovalka šova Slovenija ima talent, ki je ples ob drogu postavila na artistično raven (foto: Miro Majcen/POP TV)

Glasuj >
1%
Dalanda Diallo

se predstavi kot subtilna plesalka lirične mehkobe in domiselnih gibalnih sosledij ter slogov, s katerimi je zasnovala svoj zanimiv plesni projekt Duet za tolkala in stopala; nominacija za naj plesalko (foto: Dejan Bulut)

Glasuj >
0%
Urban Marolt & Ana Zajc

iz The Artifex sta nominirana za naj bodoči plesni zvezdi, saj sta osvojila naslov najboljšega mladinskega hip-hop para

Glasuj >
0%
Tovarishia Dance Company

je nominirana za naj skupino, ki deluje pod vodstvom Marka Urbaneka v Centru plesa kot dobro usklajen ter domiseln koreografski tim, saj so humorno razgibali svoje Butale, kar je enkratni podvig naše plesne scene (foto: Gregor Salobir)

Glasuj >
0%
Jan Ravnik

je nominiran za naj koreografa; čeprav živi in dela v Ameriki, je slovenske plesalce pripeljal do treh naslovov svetovnih prvakov

Glasuj >
0%
Maruša Jakopič

je nominiranka za naj bodočo plesno zvezdo, saj je njena energija tako pozitivna in nalezljiva, da lahko 'okuži' množico novih plesalcev

Glasuj >
0%
The Artifex

so nominirani za naj skupino, saj so osvojili naslov tako evropskega kot svetovnega prvaka v kategoriji hip-hop člani

Glasuj >
0%
Urša Rupnik & Liza Šimenc

nominiranki za naj par sta v pomladanski izdaji avtorskega projekta Pozejdonove Meduze na mini odrski sceni Pocket teatra vznemirljivo snovali žensko dualnost lepljivih prepletov ter gibke plastike (foto: Drago Videmšek)
 

Glasuj >
0%
Državc 2018

skupno državno prvenstvo vseh tekmovalno plesnih zvrsti v organizaciji plesnega društva Libero je nominirano za naj dogodek leta 2018

Glasuj >
0%
Tian Čehič & Petra Ravbar

nominiranca za naj par iz Plesnega kluba Bolero sta članska svetovna prvaka v modernu (foto: Girafon)
 

Glasuj >
0%
David Stojanovič

je nominiran za naj bodočo plesno zvezdo in je svetovni podprvak v hip-hopu ter electricboogiju

Glasuj >
0%
Tian Čehič & Anja Jeršan

nominiranca za naj par iz Plesnega kluba Bolero sta članska svetovna prvaka v šov plesu

Glasuj >
0%
Scena

je nominirana za naj dogodek, saj je nastala iz potrebe po razvijanju urbane plesne in gibalne kulture ter povezovanju različnih kreativnih krogov v Sloveniji in tujini; ustanovila sta jo Gašper Kunšek in Nejc Osovnikar

Glasuj >
0%
Matevž Česen

nominacija za naj koreografa za šest nazivov svetovnih prvakov v njegovih koreografijah in pod njegovim trenerskim vodstvom

Glasuj >
0%
Ljubljanski baletni ansambel

je nominiran za naj skupino, saj je pod umetniškim vodstvom Sanje Nešković Peršin gostoval v Mehiki, Kolumbiji, Bonnu, Brnu in Astani (foto: Darja Štravs Tisu)
 

Glasuj >
0%
Članska šov dance skupina Bolera

je nominirana za naj skupino, saj je osvojila vse nazive svetovnih članskih prvakov v kategoriji šov dance

Glasuj >
0%
Balet 100

je nominiran za naj dogodek; triptih zgodovinskih koreografij: Pie in Pina Mlakarja, Vlasta Dedoviča, Milka Šparembleka je bil slavnostni dogodek ob jubilejni stoletnici našega prvega poklicnega baletnega ansambla

Glasuj >
0%
Owen Lane

nominacija za naj plesalca; v koreografiji Moški z nožem Matjaža Fariča je z močjo izraznega potenciala ter v izostreni gibalni prezenci vidno podčrtal zasenčene slikarske konture Jakopičevega Moža z bodalom (foto: Darja Štravs Tisu)
 

Glasuj >
0%
Izumitelj na zemlji

je nominirana za naj predstavo/koreografijo, pod katero se podpisuje Bara Kolenc in je na odru APT junaško razgibala poetično moč Antona Podbevška v performansu kapljic in vodnih naplavin (foto: Barbara Čeferin)
 

Glasuj >
0%
Tian Čehič

nominacija za naj plesalca iz PK Bolero; je članski svetovni prvak v šov plesu v paru, mali skupini in formaciji (foto: Girafon)

Glasuj >
0%
Black sheep

Matevža Česna je nominirana za naj predstavo/koreografijo v izvedbi formacije PK Bolero in z njo so Bolerovci postali svetovni prvaki v kategoriji šov dance

Glasuj >
0%
Janez Mejač

je uvrščen med naj dogodek, saj je prejel Prešernovo nagrado za življenjsko delo za svoj umetniški baletni opus, ki ga je snoval z znanimi  koreografi

Glasuj >
0%
Moški z nožem

nominacija za naj predstavo/koreografijo; je kompleksno zasnovana sodobna impresija koreografa Matjaža Fariča in skladatelja Milka Lazarja v izvedbi ljubljanskega baleta (foto: Darja Štravs Tisu)

Glasuj >
0%
Kaja Lorenci

je nominirana za naj koreografinjo za Tristanov akord sladkih objemov, ki jih pet nastopajočih soustvarjalcev tudi živo ilustrira ter zamrzne v navdihu Wagnerjevega glasbenega akorda (foto: Borut Bučinel)
 
 

Glasuj >
0%
Matjaž Farič

je nominiran za naj koreografa za predstavo Moški z nožem ljubljanskega baleta, ko se je poglobil v Jakopičevo skico zakrčene moške podobe in jo snoval v novem koreografskem pristopu (foto: Darja Štravs Tisu)

Glasuj >
0%
Ana Cvelfar

je nominirana za naj bodočo plesno zvezdo, saj je subtilno snovala in dramsko poglabljala svoj avtorski solo ples na Opusu 1 v navdihu jasne angleške dikcije She Takes Flowers Away From Leaves (foto: Jure Kravanja)

Glasuj >
0%
Indi Mužič

nominiranka za naj plesalko iz ŠKP Klub V.I.P. Nova Gorica je svetovna prvakinja v članski kategoriji breakdance girls

Glasuj >
0%
Jerca Novak Rožnik

je nominirana za naj plesalko, ko je čez noč iz plesnega dueta izpeljala izjemni avtorski solo in bila koreografska nagrajenka festivala Ukrep (foto: Sunčan Stone

Glasuj >
0%
Od kapljice do oceana

predstava je nominirana za naj dogodek; Ajda Tomazin je ob timu umetnikov zasnovala nov interaktivni plesni projekt za najmlajše, kjer se združita umetnost in znanost (foto: Urška Boljkovac)
 

Glasuj >
0%
Kaja Vajdetič

je nominirana za naj bodočo zvezdo, saj je plesalka izvirnega plesnega sloga, ki je v svojstveni plesni dinamiki nepozabno pustila vtis na Opusu 1 z nastopom Tok, ki gre in ne laže

Glasuj >
Preberi članek
Preberi članek
Ema 2019! Miha Krušič, hvala za ples! Šabat Šalom Zali in Gašperju!
Ema 2019 z veliko hektike in nekaj nirvane
Prihaja nacionalni balet iz Marseilla!
Kreativni dvojec Emio Greco in Pieter C. Sholten se po dveh letih vrača v Ljubljano. In to v velikem slogu! Kindertotenlieder – vsebinsko ...
Preberi članek
Preberi članek
Pripleši si nagrado
Preberi članek
Februar 2019
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
'Must have'! Kozmetika Afrodita razkrila popolno kodo lepote.
Afrodita je z novo linijo zadostila potrebam kože uporabnikov vseh starostnih skupin
Zdravi kruhki na tri načine
Super zdravi kruhki za malico ali kosilo; v sodelovanju z Vzajemno
Preberi članek
Preberi članek