Glasovanje poteka od 23.01.2018 00:05 do 12.02.2018 18:00

Najbolj Oriflame plesni ustvarjalec/ustvarjalka

V aktualnem glasovanju sodelujemo s švedskim podjetjem Oriflame, ki bo petim glasovalcem podarilo Love Nature 2-v-1 šampon za vse tipe las z avokadovim oljem in kamilico, ki nežno očisti in navlaži lase v enem samem koraku. Izdelek je okolju prijazen, ne vsebuje silikonov, narejen z biorazgradljivo formulo.
Love Nature šampon čaka pet glasovalcev.
Love Nature šampon čaka pet glasovalcev.

Pridobite ga s klikanjem na predlagane plesne ustvarjalce in ustvarjalke. Tokrat so to: balerina Nina Noč, balerina Vanja Vitman, plesalka indijskega plesa Vesna Jevšenak, koreografinja Valentina Turcu, nekdanji baletni plesalec Janez Mejač, plesalca latinskoameriških plesov Klemen Prašnikar in Saška Averkijeva, plesalca latinskoameriških plesov Damir Halužan in Anna Mashchyts, plesalca latinskoameriških plesov Jan Pirnat in Ela Vuković in plesalec Žigan Krajnčan. Zmagovalec bo poleg šampona prejel še komplet iz sivke linije Love Nature. Glasujete lahko do ponedeljka, 12. 2., do 18.00.
Zmagovalec ali zmagovalka pa bo prejel/a poleg šampona Love Nature še paket Love Nature Lavanda.
Zmagovalec ali zmagovalka pa bo prejel/a poleg šampona Love Nature še paket Love Nature Lavanda.

Poglejmo zmagovalce prejšnjega glasovanja, ko ste glasovali za naj plesne zveze leta 2017. Število glasov je bilo rekordno, v treh tednih glasovanja je klikalo okoli  82.000 naših bralcev in bralk. Za naj plesalko ste z natančno 15.002 glasovi izbrali Patricijo Crnkovič, ki obiskuje akademijo Codart v Rotterdamu in si bo leto 2017 prav gotovo zapomnila po doseženem izjemnem drugem mestu na tekmovanju mladih evrovizijskih plesalcev. Naj plesalec je po vašem izboru mariborski baletni solist Anton Bogov, ki je dramsko plesno vlogo Slepca iz baleta Tango Edwarda Cluga pečatil z umetniškim sijem zrelosti in notranjo poglobljenostjo. Prejel je 119 vaših glasov. Naj par je tandem Daniel Petković & Ana Lekše, ki je sila domiselno poustvaril ter humorno okviril programske napovedi za posamezne plesne miniature festivala Živa. Zmagala sta s 413 kliki.
Patricija Crnkovič (foto: Nikola Janušič), Anton Bogov (foto: Tiberiu Marta) ter Daniel Petkovič in Ana Lekše
Patricija Crnkovič (foto: Nikola Janušič), Anton Bogov (foto: Tiberiu Marta) ter Daniel Petkovič in Ana Lekše

Naj dogodek je s 464 glasovalci postal Lažna dojka, groteska avtorjev Daniela Petkovića in Urbana Beline, ko scenska junakinja Lady Anous jasno citira in členi obširni medicinski leksikon med poglabljanjem v fenomen svoje lepljive lažne dojke. Naj koreograf je Matevž Česen, ki s skupinami iz PK Bolero še vedno blesti tako na domači kot tudi mednarodni ravni. Namenili ste mu 137 glasov. Naj plesno predstavo/koreografijo ste odločili s 37 glasovi, in sicer Koncert za Mam koreografinje Maše Kagao Knez, ki se izkaže za izvirno novodobno obliko kabareta, ki hkrati zabava ter navdušuje v svoji umetniški zasnovi.
Lažna dojka (foto: Nada Žgank), Matevž Česen, Koncert za Mam (foto: Drago Videmšek)
Lažna dojka (foto: Nada Žgank), Matevž Česen, Koncert za Mam (foto: Drago Videmšek)

Naj bodoča zvezda je Grega Golob iz plesnega kluba Šinšin, ki je postal svetovni prvak v modernu v kategoriji otrok in nedvomno izkazuje neverjeten plesni talent. Je tudi rekorder glasovanja, saj je zbral kar 33.662 glasov. Naj skupina s 139 glasovi prihaja iz Akademije za ples AMEU, smer sodobni ples, ki je osvajala plesne sladokusce z močjo svoje prefinjene izvedbe že na zaključni produkciji ter bila uvrščena tudi v lanski program Borštnikovega srečanja. In nenazadnje je devet glasovalcev izglasovalo predstavo avtorja Jurija Batagelja Dance Amore v kategoriji predstava, ki bi jo najraje pozabili, ki se je napovedovala kot spektakel, a smo na koncu dobili slab 'remake' izpred desetih let in skregane plesalce ter dokaz, da plesalci ne morejo biti dobri producenti.
Grega Golob, Akademija za ples in Dance Amore
Grega Golob, Akademija za ples in Dance Amore

Zaradi množičnega glasovanja za naj bodočo zvezdo bom naredila tokrat izjemo in podelila še eno nagrado v tej kategoriji, in sicer sta Jan Trninič in Nina Bačani prejela 30.213 vaših glasov ter bila s tem seštevkom druga v omenjeni kategoriji. Zablestela sta na lanski produkciji Konservatorija za glasbo in balet Maribor v pas de deuxu Plava ptica in naj jima bo to spodbuda za naprej. Zmagovalci in drugouvrščeni zvezdi bodo prejeli unikatni izdelek Parada plesa, ki ga je oblikovala Dragica Herga pod blagovno znamko Pegasta Mavrica.
Pet glasovalcev, ki prav tako prejme izdelek Parada plesa, pa je: Liana Žlender Glifanova, Zoran Ivančič, Špela Sušnik, Darja Marinič in Daniela Preskar. Čestitamo vsem zmagovalcem in vsem prejemnikom nagrad, ki bodo le-te prejeli po pošti na naslov, napisanem ob glasovanju, in sicer v desetih dneh od objave.
Jan Trninič in Nina Bačani sta se uvrstila na drugo mesto v kategoriji naj bodoča zvezda.
Jan Trninič in Nina Bačani sta se uvrstila na drugo mesto v kategoriji naj bodoča zvezda.
60%
Nina Noč
je balerina ljubljanskega baleta, ki se je po dolgotrajni poškodbi veličastno vrnila na odrske deske ter navdušila z vlogo belega in črnega laboda v Labodjem jezeru (foto: Darja Štravs Tisu)
Glasuj >
15%
Damir Halužan & Anna Mashchyts
sta bila odlična tretja na velikem angleškem tekmovanju UK Championships v Bournemouthu
Glasuj >
13%
Vanja Vitman
balerina mariborskega baleta je odlično odplesala vlogo Effi v baletu Silfida in nadomestila nosečo kolegico Tijuano Križman Hudernik
Glasuj >
5%
Valentina Turcu
je prejemnica letošnje nagrade Prešernovega sklada za vrhunske dosežke v zadnjih dveh letih, še posebej pa za dramsko zasnovo baletne mojstrovine Evgenij Onjegin
Glasuj >
2%
Jan Pirnat & Ela Vuković
sta se pogumno udeležila UK Championships v Bournemouthu in med 179 pari premagala dvajset parov ter zasedla 159. mesto
Glasuj >
2%
Vesna Jevšenak
bo z idejo plesne predstave Ples je moja joga, ki jo bo pripravila skupaj z Nivedito Badve, navdušila vse tiste, ki se zavedajo povezave joge skozi indijske mitološke zgodbe o Šivi
Glasuj >
1%
Klemen Prašnikar & Aleksandra Averkijeva
nadaljujeta s silnimi uspehi in sta svojo odlično pripravljenost dokazala na tekmovanju UK Championships v Bournemouthu, kjer sta zmagala
Glasuj >
1%
Žigan Krajnčan
je zmagovalec v kategoriji experimental na tekmovanju Juste Debout, ki se je prvič organiziralo v Sloveniji
Glasuj >
1%
Janez Mejač
je prejemnik letošnje velike Prešernove nagrade za življenjsko delo na področju baleta
Glasuj >
Preberi članek
Preberi članek
Ema 2019! Miha Krušič, hvala za ples! Šabat Šalom Zali in Gašperju!
Ema 2019 z veliko hektike in nekaj nirvane
Prihaja nacionalni balet iz Marseilla!
Kreativni dvojec Emio Greco in Pieter C. Sholten se po dveh letih vrača v Ljubljano. In to v velikem slogu! Kindertotenlieder – vsebinsko ...
Preberi članek
Preberi članek
Pripleši si nagrado
Preberi članek
Februar 2019
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
'Must have'! Kozmetika Afrodita razkrila popolno kodo lepote.
Afrodita je z novo linijo zadostila potrebam kože uporabnikov vseh starostnih skupin
Zdravi kruhki na tri načine
Super zdravi kruhki za malico ali kosilo; v sodelovanju z Vzajemno
Preberi članek
Preberi članek