Ljubljana, 06.12.2018 | Barbra Drnač/PR-CD

Direktno iz Avstralije prihajajo Ta čudovita bitja

Akrobatska predstava skupine Circa v Cankarjevem domu
Ta čudovita bitja (foto: Pedro Greig)
Ta čudovita bitja (foto: Pedro Greig)

Iz dežele tam spodaj smo letos že občudovali balet iz Sydneyja. Konec tega leta pa se obeta nastop skupine Circa s predstavo Ta čudovita bitja. Skupina, ki znova prihaja na oder Gallusove dvorane, bo nastopila štirikrat, in sicer 28., 29., 30. in 31. decembra. Na silvestrovo bo predstava ob 20.00, ko boste lahko nazdravili tudi s kozarcem pijače.

Napovednik predstave Ta čudovita bitja

V 65 minutah v kreaciji in režiji Yarona Lifschitza in skupine boste gotovo uživali. In to vsi. "Raziskovanje telesnih meja in njihove zmogljivosti so pri skupini Circa Contemporary Circus prignane do skrajnosti. Tudi zato da nas vedno znova opominjajo o tem, kako se je treba spraševati, kdo smo, od kod prihajamo, kaj počnemo na tem svetu in kakšen je smisel našega obstoja. Ter da se čudimo. Čudimo temu, kaj znanje, izkušnje in moč lahko naredijo iz človeškega telesa, česa vsega je to edino telo, ki ga imamo, zmožno," sporočajo iz Cankarjevega doma, kjer ponujajo posebno ugodnost pri nakupu za družine.

...
...

Družinski popust (hkratni nakup vstopnic za najmanj enega odraslega in enega otroka do 16. leta) vas bo stal 27 evrov na osebo (I. in II. kategorija), 18 evrov na osebo (III. in IV. kategorija). Silvestrska predstava: 30 evrov na osebo (I. in II. kategorija), 22 evrov na osebo (III. in IV. kategorija).

...
...

"Circa po mnenju mnogih sodi v sam vrh skupin, ki jih prištevamo v t. i. sodobni cirkus, v katerem namesto številnih rekvizitov, bleščeče scenografije in živali glavno in edino vlogo igrajo ljudje, njihova vrhunsko pripravljena in šolana telesa, prignana do točke, na kateri se združujeta tako ples, akrobacija kot, ja, cirkuški elementi. Ustanovljena leta 2004, ima sedež v avstralskem Brisbanu, že od začetka pa jo umetniško vodi in razvija Yaron Lifschitz.

...
...

Kombinacija vrhunske telesne pripravljenosti, akrobacije in plesne koreografije nas v projektu Ta čudovita bitja popelje na pot, na kateri se soočimo s svojim telesom, njegovimi mejami, lepoto in minljivostjo. Ta čudovita bitja je izbrano, osupljivo potovanje, ki nas ponovno prepriča, da je telo eden najlepših, najzmogljivejših in hkrati najbolj ranljivih organizmov na svetu. Je spektakel, v katerem kraljujejo človeška domišljija, telo in njegovo obvladovanje. Spektakel surove moči v službi domišljije in umetnosti. Cirkus za 21. stoletje."

... (foto: Pedro Greig)
... (foto: Pedro Greig)

Naj vam bo lepo s čudovitimi bitji avstralskega cirkusa!

Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
Ko plešejo zvezde baleta iz Sankt Peterburga, se čas ustavi
Gala koncert baletnih zvezd v SNG Opera in balet Maribor
Rosana Hribar. Ni koreografa, ki bi plesalcem vnaprej postavil gibalni material.
Danes v resnici ni več koreografa, ki bi plesalcem vnaprej postavil ves gibalni material ...
Preberi članek
Preberi članek
360°
Preberi članek
December 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Kariera po karieri s Špelo Pretnar, Jernejem Damjanom, Ivom Janom in Francijem Petkom
Zavarovalnica Triglav in zavod Vse bo v redu organizirala 4. Alumni srečanje z vrhunskimi športniki ter Mladimi upi
V nedeljo ustvarjam zdrave in okusne jedi za naše malčke!
Mateja Ulaga pa peče leteče palačinke
Preberi članek
Preberi članek