Maribor, Singen, 15.10.2018 | Barbra Drnač

Plesni forum Celje že šestič navdušil singensko občinstvo

Goga Stefanovič Erjavec se je z ekipo predstavila v dveh delih
Goga Stefanovič Erjavec z ekipo na poklonu (foto: PFC)
Goga Stefanovič Erjavec z ekipo na poklonu (foto: PFC)

Singen je mesto v Nemčiji in že skoraj vsakoletno plesno potovanje, ki si ga privošči Plesni forum Celje (PFC). Letošnje je bilo že šesto, in vez s pobratenim mestom se bo nadaljevala tudi v prihodnje. 29-članska ekipa PFC se je mudila v Nemčiji štiri dni, v ponedeljek, 8. oktobra 2018, pa so s svojim celovečernim plesno-glasbenim programom znova navdušili številno občinstvo v veliki dvorani Stadthalle.

...
...

"Program večera je bil zasnovan v dveh delih. V prvem delu se je devet plesalk Plesnega foruma Celje predstavilo z najnovejšim avtorskim plesno-gledališkim projektom Ali si z nami? avtoric Gee Erjavec in Kaje Janjić, v drugem delu programa, imenovanem Bodite z nami, pa so plesalke pod mojim vodstvom združile moči s tolkalisti Hegau Percussion pod vodstvom Rudija Heina iz Jugendmusikschule. V osmih razgibanih koreografijah so naše plesalke ob ritmu tolkalistov dale vse od sebe ter popolnoma očarale občinstvo. Po dolgem aplavzu in klicih navdušenja se je plesalcem in glasbenikom na odru pridružil še župan Mestne občine Singen, gospod Bernd Hausler, ki mi je izročil čudovit šopek, vodji glasbenikov, Rudiju Heinu, pa spominsko darilo v znak pozornosti in zahvale za čudovit plesno-glasbeni večer," je povedala Gordana Stefanovič Erjavec, umetniška vodja in srce Plesnega foruma Celje.

...
...

"PFC je sodeloval v Singnu že leta 1997, pa leta 2000, 2004, 2009, 2004 in letos. Iz vsega programa so bile trikrat izvedene in skreirane koprodukcije z Glasbeno šolo Singen. Najprej je bil to 'Get Back', potem 'Meeting Point' in letos 'Be with us'. Vsako sodelovanje Plesnega foruma Celje s pobratenim mestom Singen ostaja v čudovitem spominu in utrjuje naša dolgoletna prijateljstva ter nam vedno znova daje navdih za sodelovanje tudi v prihodnje," pravi temperamentna celjska plesna dama Goga.

 

Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
Ema 2019! Miha Krušič, hvala za ples! Šabat Šalom Zali in Gašperju!
Ema 2019 z veliko hektike in nekaj nirvane
Prihaja nacionalni balet iz Marseilla!
Kreativni dvojec Emio Greco in Pieter C. Sholten se po dveh letih vrača v Ljubljano. In to v velikem slogu! Kindertotenlieder – vsebinsko ...
Preberi članek
Preberi članek
360°
Preberi članek
Februar 2019
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
'Must have'! Kozmetika Afrodita razkrila popolno kodo lepote.
Afrodita je z novo linijo zadostila potrebam kože uporabnikov vseh starostnih skupin
Zdravi kruhki na tri načine
Super zdravi kruhki za malico ali kosilo; v sodelovanju z Vzajemno
Preberi članek
Preberi članek