Ljubljana, 20.08.2018 | Barbra Drnač, PR Ljubljana Festival

Prihaja Vesna!

Muzikal vas čaka v ljubljanskih Križankah v nedeljo, 26.avgusta, ob 20.30
Pisana Vesna vas čaka v Križankah. (Foto: Ljubljana Festival/Mediaspeed)
Pisana Vesna vas čaka v Križankah. (Foto: Ljubljana Festival/Mediaspeed)

Prepričana sem, da je med vami še nekaj takšnih, ki si niste uspeli ogledati slovenskega muzikala Vesna, narejenega po zgodbi iz prvega slovenskega romantičnega filma Vesna, avtorja Mateja Bora. Po lanski premieri se muzikal v nedeljo vrača v Križanke.

Ekipa
Ekipa

Takole pišejo v PR-oddelku Ljubljana Festivala: "Muzikal je delo izkušenih ustvarjalcev, ki so pred štirimi leti na slovenske odre postavili uspešnico Cvetje v jeseni. Matura se bliža, glavni trije junaki pa so prepričani, da jih lahko hči strogega profesorja matematike odreši odvečnih muk učenja. Niz naključij privede do tega, da se na zmenku namesto učene Hiperbole pojavi prijetna mladenka Vesna, fantom popolnoma zmeša glave in prava pomladna dogodivščina se šele začne. Zgodba o nedolžni mladostni ljubezni in njenih preizkušnjah je plod režije Vojka Anzeljca, libretista Janeza Usenika, koreografa Mihe Krušiča, avtorja glasbe Matjaža Vlašiča in producenta Gorazda Slaka. V glavnih vlogah Vesne in Sama nas bosta navdušila Flora Ema Lotrič in Robert Korošec."

...
...


Naša sodelavka Daliborka Podboj, ki si je lani ogledala premiero, pa je med drugim zapisala: " Poleg nastopajočih pevcev in igralcev sledimo še zboru sošolcev, maturantov, ki v prehodih in postavitvah scene ter v teku zgodbe poskakujejo in poplesujejo v korakih lahkotnih oblik, ki se standardno repetirajo, sicer pa tečejo na štetje: tri in štiri naprej pa nazaj, vstran, se zgodijo še stranske rošade, dvigi nog na višini 30 stopinj, kak visok skok s stopnišča, dvigajo se tudi roke z maturitetnimi nalogami ali pač brez teh in se še leti v gibalnem posnemanju letalskih kril.

...
...

Ker pač plešejo glasbeniki ali pevci, bi vsaj pričakovali skupinsko muzikalično ubranost, a je žal ni bilo vedno, bo pač treba še vaditi; sicer scenski ples niti ni domena glasbenikov, zato imamo šolane in ustvarjalne plesalce."

Ema Lotrič in Robert Korošec
Ema Lotrič in Robert Korošec

Celotno recenzijo predstave si lahko preberete tukaj http://www.paradaplesa.si/?Id=na_spici&View=novica&novicaID=4802#.W3lD6uj-g2w

...
...

Sicer pa se prepričajte sami, kako je Vesna videti v živo. Cena vstopnice je 32 oziroma 27 evrov, za invalidne osebe na invalidskem vozičku pa je vstop prost, vstopnico mora kupiti le spremljevalec. Obvezna pa je predhodna najava na blagajni Ljubljana Festivala.

Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
Kako biti skupaj? Odgovore najdete na letošnjem festivalu Mladi levi
Mednarodni festival bo trajal od 24. avgusta do 1. septembra
Nina Noč. Poletje je bilo resnično delovno in časa za dolg počitek ni bilo!
Po uradnem zaključku sezone sem se najprej odpravila na čudovit oddih v Punat na otok Krk ...
Preberi članek
Preberi članek
360°
Preberi članek
Avgust 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Prijateljice. Ob njih zacvetimo, ne zgolj živimo. Obdarite jih z Oriflamovo dišavo Friends World
V najnovejšem Oriflamovem katalogu vas čakajo številni izdelki po znižanih cenah in tudi nekaj novosti
Zelena pasta za poletne dni
Poletne zelene testenine! Ko zmanjka idej za kosilo ali večerjo
Preberi članek
Preberi članek