Varšava, Usti nad Labem, Boston, 12.11.2017 | Barbra Drnač

Odličen vikend za Kolesnikova in Dolenčevo, malo manj za Jarneca in Ekartovo!

Na članskem evropskem pokalu drugo mesto, na evropskem prvenstvu za starejše mladince pa osemnajsto
Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc ter Ivan Jarnec in Ana Ekart (foto: J. Rihar & M. Mesec)
Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc ter Ivan Jarnec in Ana Ekart (foto: J. Rihar & M. Mesec)

Sobota je bila dan za mednarodne tekme. V češkem mestu Usti nad Labem sta odplesala evropski pokal v kombinaciji desetih plesov za člane aktualna svetovna prvaka do 21 let Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc ter zasedla odlično drugo mesto. S Češke se je na hitro oglasila Meta Zagorc, predvidevam, da spremljevalka našega para, in sporočila: "Plesala sta izvrstno in navdušila celo dvorano. Obširnejše poročilo sledi."

Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc  (foto: Jernej Rihar)
Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc (foto: Jernej Rihar)


Najo, ki je izjavo napisala in poslala med osemurno vožnjo proti domu, in Vladislava je premagal ruski par, Mstislav Kazakov in Alena Kazakova. Plesalo je devetnajst parov. "Misliva, da sva odplesala eno najinih najboljših tekem in nasploh v finalu pokazala najboljše kar lahko. Zmagala sva 4 plese, žal je na koncu odločila točka razlike. Čutila sva, kako naju publika spodbuja in da pleše z nama, zato sva se ob koncu plesa, ko sva plesala solo ob tako bučnem aplavzu počutila kot zmagovalca. Posebej bi se rada zahvalila spremljevalki dr. Meti Zagorc, ki je za naju skrbela, navijala, naju spodbujala in stala ob strani ves čas. Hvala mojim staršem in očetu, ki si je vzel čas in prišsel z nama. Najlepša hvala najinim najboljšim trenerjem Zoranu (Plohlu op.u.), Tatsiani (Lahvinovič Galčun op. u.) in Alexeju (Galčunu op.u.) in celotnemu teamu Diamant. Hvala PZS za omogočen nastop in vsem najinim sponzorjem za najin look na parketu. Jutri že trenirava in se pripravljava za naslednjo tekmo."

Meta Zagorc (foto: Marko Mesec) in ...
Meta Zagorc (foto: Marko Mesec) in ...


Varšava pa ni bila ravno naklonjena starejšima mladincema. Ivan Jarnec in Ana Ekart sta na evropskem prvenstvu v kombinaciji zasedla osemnajsto mesto, lani pa sta bila trinajsta in za eno mesto zgrešila polfinale. Njuno izjavo bom objavila v rubriki Ritem izjav.

... Branko Bohak sta spremljala slovenska para. (foto: osebni arhiv para Jarnec&Ekart)
... Branko Bohak sta spremljala slovenska para. (foto: osebni arhiv para Jarnec&Ekart)


Njun spremljevalec je bil Branko Bohak, ki je za naš portal po tekmi sporočil: "Evropsko prvenstvo v Varšavi je potekalo v hotelu Mazurkas, kjer so bili tudi nastanjeni plesni pari. Lep hotel, lepa in polna dvorana, plesišče pa je bilo malo, še posebej za standard. Ivan in Ana sta odplesala tako, kot znata, nič slabše kot na drugih tekmovanjih, vendar je bil tokraten rezultat precej slabši. Razočaranje je veliko, saj smo veliko pričakovali, a tudi to je del športa. Prepričan pa sem, da bosta imela Ivan in Ana v prihodnosti še veliko uspehov.” Plesalo je 28 plesnih parov. Ne na Poljskem in ne na Češkem nismo imeli slovenskega sodnika.

Ivan Jarnec in Ana Ekart  (foto: Marko Mesec)
Ivan Jarnec in Ana Ekart (foto: Marko Mesec)


Oba para čaka kmalu nov preizkus, tokrat na svetovnih prvenstvih. Vladislav in Naja se bosta že prihodnji vikend, natančneje v soboto, 18. novembra, udeležila tekme na Dunaju v latinu; poleg njiju še Jure Bergant in Milana Chekanova, če podatki še držijo. Ivan in Ana pa 16. decembra v Rigi. Tempo, kot ga narekuje mednarodna plesna zveza WDSF, je peklenski.

Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
Zimska plesna šola v Mariboru že triintridesetič!
Osveži in pridobi ostrino gibanja tudi v zimskem času!
Klemen Prašnikar in Saška Averkijeva. Svetovnemu naslovu dodala še zmago v Angliji!
Neverjetno, še vedno počasi dojemava, kaj se je dejansko zgodilo. Zmagati na tako prestižnem tekmovanju je posebna čast, in ker nisva bila ...
Preberi članek
Preberi članek
360°
Preberi članek
Januar 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Zdravi in lepi poleti pa tudi pozimi. Z Oriflamom vedno!
V novem katalogu vas poleg številnih ugodnosti čaka tudi nekaj novih izdelkov
Veganski čokoladni mousse
Recept s petimi sestavinami, ki ga lahko pripravite v 15-ih minutah!
Preberi članek
Preberi članek