Ljubljana, 23.04.2015 | Melita Goljevšček

Flamenko vročica med Slovenci. S strastno Mario Keck do vrhunca

Španska flamenko plesalka je s kitaristom Leandrom Bianchijem ter Urško Centa in Mitjo Obedom popolnoma razvnela občinstvo
Maria Keck ...
Maria Keck ...

Flamenko osvaja tudi slovensko občinstvo. Nedavni obisk flamenko plesalke in pevke Maríe Keck ter kitarista Leandra Bianchija, ki sta se jima na odru pridružila tudi slovenska plesalca, Urška Centa in Mitja Obed, je dodobra razvnel obiskovalce Daktarija, Hiše Slamič, mariborskega Kulturnega kluba Dvorec in ljubljanskega kluba ZOO, kjer je flamenko vročica dosegla svoj vrhunec.

...
...


Strastno dogajanje na odru je z vsemi svojimi čuti pritegnilo gledalce, ki so ploskali v ritmu flamenka in spodbujali nastopajoče z vzkliki 'olé'. Gosta iz Španije sta prišla v Slovenijo na povabilo PKD Coraviento, ki preko mednarodnega sodelovanja slovenskemu kulturnemu prostoru navdušeno predaja umetnost flamenka ter jo skozi fuzijo modernejših zvrsti plesa, glasbe in gledališča postavlja ob bok drugim, bolj razširjenim gledališkim plesno-glasbenim zvrstem.

... zaplesala sta tudi Urška Centa ...
... zaplesala sta tudi Urška Centa ...


Prav zato so nastope gostov nadgradili s plesnimi in kitarskimi delavnicami flamenka, na katerih sta María Keck in Leandro Bianchi delila svoje bogato znanje med Slovence in Italijane, ki si želijo vedeti več o tej andaluzijski ljudski umetnosti.

... in Mitja Obed ...
... in Mitja Obed ...


Predstava Del Viento je odličen preplet andaluzijske tradicije, sodobnih elementov in primesi romske folklore, saj pevka in plesalka María Keck ponosno kaže svoje korenine, ki prihajajo iz Madžarske in Srbije. Tako njo, kot Leandra Bianchija, ki se je rodil v Argentini, je v Madrid prinesla ljubezen do flamenka.

... Maria Keck in Leandro Bianchi ...
... Maria Keck in Leandro Bianchi ...


Tam je svoj novi dom našla tudi Urška Centa, medtem ko Mitja Obed flamenko razvija v Zagrebu. Vsi skupaj se v Slovenijo vračajo poleti, saj PKD Coraviento z mednarodno zasedbo smelo načrtuje nastope tudi na večjih glasbenih in kulturnih prireditvah.

... (Foto: Milena Rupar)
... (Foto: Milena Rupar)

Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
Zvezde plešejo. Nadija Bičkova kot novinka zelo dobro; Aljaž Škorjanec že profesionalec!
BBC-jev 'Strictly Come Dancing' postregel z dobrim plesom že v prvi oddaji
Lepota plesa ob drogu. Eleganca telesa ujeta v fotografski objektiv
Studio Mademoiselle je letos že tretje leto poskrbel za estetsko poslastico gibajočih se teles na drogu. Ker pa je narava plesa ob drogu tak&scaron ...
Preberi članek
Preberi članek
360°
Preberi članek
September 2017
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Nevidna nit. Vez, ki povezuje z razlogom in se nikoli ne pretrga
Pri založbi Učila International je izšla knjiga o dobroti, spodbuden opomin o pomembnosti majhnih gest
Zdravi pirini krofi
Se sprašujete kako narediti krofe na zdrav način brez cvrtja? Enostavno!
Preberi članek
Preberi članek